Banánovo-ovesné waffle


Pomalá víkendová rána jsou u nás doma spojena s vůní kávy, zeleného čaje a právě se dopékajících wafflí či palačinek.

V zimě děláme častěji kváskové waffle, kde je třeba těsto připravit den předem a jsou vynikající, ale jarní sluníčko a probouzející se příroda nás vysloveně láká na něco odlehčeného a zdravého.

Tyto waffle jsou super rychlé a super zdravé, protože obsahují v podstatě jen 3 základní ingredience – banány, ovesné vločky a vajíčko. Ozdobovat a dochucovat můžete od výmyslu světa. Já miluji ještě horké waffle posypat kousky tmavé čokolády, přidat za lžíci mandlového másla a čerstvé ovoce. Naše dcerka je zamilovaná do kombinace datlového sirupu a ovoce a manžel si waffle ozdobí pořádným kusem čokoládového krému a přidá nakrájený banán.

Budete potřebovat (na 5 wafflí)

2 vajíčka
1 hrnek (cca 250ml) jemných ovesných vloček
2 banány
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
vanilka nebo skořice
vaše oblíbené ovoce, med, javorový sirup, čoko pomazánky či oříšková másla

 

 

Postup

Vajíčka, banány, ovesné vločky, PDP, jedlou sodu a vanilku (skořici) dáme do mixéru a rozmixujeme na jemné hladké těsto. Necháme 5 minut postát a pak už jen pečeme ve vyhřátém wafflovači. Ozdobíme podle nálady, chuti a fantazie.