News — chléb RSS



Celozrnný špaldový toastový chlebík

Pokud doma peču chléb, většinou je to v kváskové verzi, ale někdy nemá člověk tolik času, nebo si to celé špatně vypočítá a zjistí, že potřebuje upéct dobrý, výživný chléb a rychle :) A to je přesně ten čas, kdy sáhnu po droždí , formě na chleba a jdu na to. Navíc sendvičový chléb se mnohem lépe vejde i do lunchboxu :)Budete potřebovat:250ml teplá voda60ml teplé mléko1,5 KL medDroždí - 1,5KL sušené nebo 20g čerstvé250g bílá špalda (pšenice)165g celozrnná špalda (pšenice)2PL olivový olej1,5KL sůl Your browser does not support our video. Postup: Smícháme si mléko s vodou. Odlijeme trošku do misky, smícháme s medem a droždím, přidáme za lžíci mouky a 5 minut necháme vzejít kvásek. Mezitím si navážíme ostatní...

Pokračovat ve čtení