Tato naše Lavašová obsese tuším nemá konce :) Úplně jsme se do něj zamilovali a nejen pro jeho dokonale čisté složení, což u podobných kupovaných potravin není vůbec běžné. Úplně úžasná je jeho variabilita a použití na milion způsobů a co je ještě lepší – parádně pomůže ušetřit čas! Hlavně při přípravě nasladko. Tento tvarohový štrúľ je plnej bílkovin, není příliš sladký a tak je to super kandidát i na svačinu pro malé i velké.
Budete potřebovat:
1 plát Lavaš
250g hrudkovitý tvaroh
250g jemný krémový tvaroh
2PL kukuřičný škrob
vanilka
sladidlo podle chuti (já dávám cca 2-3PL moučkového cukru)
máslo, višňový džem k potření (můžete vynechat)
višně
vajíčko k potření
Postup:
Plát Lavaše si rozprostřeme a jednu polovinu lehce potřeme rozpuštěným máslem, druhou višňovým džemem (tento krok můžete klidně i vynechat). Plát přendáme napůl (aby máslo a džem zůstaly vevnitř).
V míse promícháme oba tvarohy, přidáme škrob, vanilku a osladíme podle chuti. Dobře utřeme a rovnoměrně navrstvíme na přeložený plát Lavaše. Na tvaroh rozložíme višně a Lavaš svineme jako štrúdl. Vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180C cca 25minut (dokud povrch není krásně zlatavý). Necháme vychladnout, můžeme poprášit moučkovým cukrem. Ať chutná <3