Ovocná bublanina
Tento naprosto klasický a tradiční koláček je u nás jeden z nejoblíbenějších. Díky našlehanému těstu je naprosto lehounký, jemně sladký a díky ovoci příjemně osvěžující. Vyplatí se do něj použít ovoce čerstvé, to mražené (s výjimkou malých bobulovin) má tendenci pustit příliš mnoho vody a koláček zbytečně zatížit. No a když část mouky vyměníte za celozrnnou, je vhodný čas od času i pro dětičky na svačinu.Budete potřebovat250g polohrubé špaldové (pšeničné) mouky (mix bílé a celozrnné)90g hnědého cukru (kdo má rád sladší ať dá víc)1KL vanilky4 vajíčka1dcl mléka (vody)1dcl oleje (rozpuštěného másla nebo ghee)1čl sody bikarbony1,5čl prášku do pečiva Postup Bílka vyšleháme s cukrem do lesklé a husté pěny. Postupně zašleháme žloutky jedno po druhém, poté olej, mléko a nakonec...