News — švestky RSS



Švestkový koláč s zakysaným mlékem a mandlovou drobenkou

Ve druhé polovině léta se vždy těšíme na slaďoučké švestky a jsou roky, kdy jich je tolik, že ani nevíme co s nimi, vaříme povidla, mrazíme je, pečeme koláče :) Tento jednoduchý koláč s kyselým mlékem a krupicí je náš oblíbený. Mandlová drobenka mu dodá zajímavý šmrnc, ale pokud máte rádi klasiku, posypte jej tradiční drobenkou z cukru, hrubé mouky a másla, nijak mu to na chuti neubere.Budete potřebovat1 šálek hladké špaldové (pšeničné) mouky1 šálek špaldové (dětské pšeniční) krupice1/2 šálku oleje1/2 šálku cukru (pokud máte raději sladší, dejte více)1 šálek zakysaného mléka2 vajíčka1KL prášku do pečiva1KL sody bikarbony1kg švestek rozříznutých na polovinyNa drobenku30g másla50g mandlí (použila jsem plátkové, ale ideál jsou drcené)vanilkahnědý cukr podle chutinebo50g másla120g hrubé moukyvanilkacukr podle chuti...

Pokračovat ve čtení