News — mák RSS



Jablkovo-makový štrúdl z Lavaše

Arménský chléb Lavaš často používáme na slané či sladké wrapy a máme ho velmi rádi pro jeho chuť a úžasně čisté složení – jen mouka, voda a sůl. No a kromě toho se z něj dají vykouzlit i bleskové a zdravé dezerty jako například tento štrúdl. Použila jsem skořicový Lavaš – má ve složení špetku datlové pasty a skořici a perfektně se s ním pracuje. No a výsledek je úžasný! Štrúdl nepraská, je upečená hop-šup a chutná velmi podobně jako náročný "tažený štrúdl" mňam!Budete potřebovat1 plát Lavaš - arménský chléb (já jsem použila skořicový)3 jablíčka100g máku1-2PL cukru (jiného sladidla - med, datlový sirup, javorový nebo obilný sirup)kousek máslavajíčko k potření   Postup Plát lavaše si potřeme rozpuštěným máslem a přendáme...

Pokračovat ve čtení